Den Kinesiske Drøm – vores mareridt?

Af Laurids Mikaelsen, foredragsholder og fhv. ambassadør i Kina, Nordkorea, Mongoliet, Polen og Litauen

28. november 2016.

Den nye kinesiske ledelse under Xi Jinping sætter endnu engang fart i udviklingen i Kina. Denne gang er der navnlig fokus på at udvikle det centrale og det vestlige Kina. Kineserne skal flytte ind til byerne, især de “små” byer på op til 5 mio. indbyggere, navnlig i Midt- og Vestkina, og dér skal millioner af kinesere gradvis rykke op i middelstanden og blive nye kinesiske forbrugere, som primært efterspørger kinesisk producerede varer af høj værdi, elektronik mv. Derved transformeres Kinas økonomi fra at være baseret på eksport til at være baseret på en stadig stigende indenlandsk efterspørgsel. Denne transformation af Kina har allerede fået mærkbare konsekvenser i Vesten, og mere kommer til hen ad vejen. Men behøver det være et mareridt for os?

aof02aof03

Billeder fra AOF Senioruniversitet Herlev, foredrag 21. november 2016.
Fotograf: Professor Finn Conrad, DTU.

Køb et foredrag eller et seminar. Gå til “Køb et foredrag

Se også “Kinesisk kunst og efterabelse

Se også ” Velstand, magt og demokrati på kinesisk

Se opgså “Kina og Europa

Se også ” Da Donald mødte Xi

Del